Kontroverzní reportér Láďa Hruška proslul hlavně svými levnými a chutnými recepty, ze kterých se sice dietologům ježily chlupy, ale diváci si je oblíbili. Od koho se jako malý učil vařit?
Ladislav Hruška se narodil v roce 1978 v Městci Králové. Vystudoval pedagogickou fakultu se zaměřením na chemii a biologii.
Školu vyměnil za novinařinu
Už během studií se ale začal angažovat v mediální sféře, když jako redaktor přispíval do regionálního tisku. Po studiích přece jen na dva roky nastoupil jako učitel ve svém rodném městě.
Poté však s učitelstvím skončil a začal svou kariéru reportéra v Nymburském deníku. Profesně se rozvíjel a pracoval také v Českém rozhlase, poté na Frekvenci 1 a v roce 2007 nastoupil do televize Prima.
Před kamerou začal vařit
Největší slávy se dočkal jako reportér na TV Nova, kam nastoupil v roce 2012. Jako terénní zpravodaj se později dostal ke speciální funkci s názvem „potravinový inspektor“.
Nakonec se z něj stal kulinářský experimentátor, který zkoumal, proč chleba vždy spadne namazanou stranou dolů, nebo připravoval různé levné recepty, ze kterých se výživovým specialistům ježily vlasy.
Na základě těchto reportážních receptů TV Nova vydala knížku receptů s názvem Vaříme s Láďou Hruškou, ze které se ihned stal bestseller.
Učil se od maminky
Svou nováckou kariéru zakončil v roce 2015 a začal natáčet videoblog o vaření pro bulvární web Extra.cz. Vrátil se také na obrazovku televize Prima, kde uvedl svůj pořad s názvem Vychytávky Ládi Hrušky.
Kulinářské vlohy zřejmě zdědil po své sympatické mamince, které jako malý rád asistoval v kuchyni při vaření. Dnes už si ale každý svou kuchyni střeží a vaří ten, kdo je domácí.
Sympatická blondýnka je na svého syna náležitě pyšná. Kdo by taky nebyl, když dnes už má na kontě několik různých publikací a jeho Vychytávky na Primě se těší velké popularitě?
Autor: Karolína Stoczková